TUOREEN TATUOINNIN HOITO


Käsittele parantuvaa tatuointia aina puhtain käsin.

Haavakalvo

Voit pitää haavakalvoa 1-3 päivää. Kalvo suojaa tuoretta tatuointia epäpuhtauksilta. Haavakalvon kanssa voi käydä suihkussa. Tatuoinnista voi erittyä kalvon alle värikylläistä kudosnestettä; Kudosneste ei haittaa tatuoinnin parantumista, mutta kalvo kannattaa poistaa jos nestettä kertyy runsaasti.

Kalvo ei jousta yhtä paljoa kuin iho; Yritä välttää asentoja, joissa kalvo kiristää tai puristaa. Poista kalvo, jos se alkaa ärsyttää tai tuntuu muuten epämukavalta.

Poista kalvo vetämällä sitä rauhalliseen tahtiin ihoa vasten. Huuhtele tatuointi lopuksi haalealla vedellä. Voit käyttää puhdistukseen mietoa, haavalle soveltuvaa puhdistusainetta. Kuivaa hellävaraisesti taputellen talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Elmukelmu

Poista side 1-4 tunnin kuluttua. Side suojaa tatuointia epäpuhtauksia sillä välin, kun rupi kehittyy tatuoinnin pinnalle. Kun olet poistanut siteen, huuhtele tatuointi haalealla vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Poistettuasi haavakalvon tai kelmun:

Levitä tatuoinnin päälle ohut kerros tatuoinnin hoitoon tarkoitettua voidetta. Sopiva rasvauksen määrä riippuu käytettävästä voiteesta, yleisimmin ohut kerros 2-3 kertaa päivässä riittää. Levitä voide huolellisesti niin, että se imeytyy kunnolla. Älä rasvaa liikaa, sillä liian paksu kerros tukkii ihohuokoset ja voi aiheuttaa näppylää tai tatuointi voi tulehtua.

Jatka rasvausta, kunnes tatuointi on kokonaan parantunut (n. 2-3vko).

Tatuointi on haava, joka saattaa tulehtua, mikäli siihen pääsee ihon pinnan bakteereja tai ulkopuolisia taudinaiheuttajia. Tatuointi paranee nopeimmin, mikäli se saa hengittää. Pidä tatuointi

puhtaana äläkä peitä sitä tuorekelmulla tai tiukoilla vaatteilla.

Pese tatuointi aamuin illoin haalealla vedellä ja haavasaippualla. Taputtele varovasti kämmenellä, älä käytä pesusientä tai muuta apuvälinettä.

Älä käytä desinfiointiaineita tatuoinnin puhdistuksessa, sillä ne kuivattavat ihoa ja tappavat myös parantumista edistäviä bakteereja.

Normaalit jälkioireet

Tatuoinnin päälle kehittyy ohut rupi. Anna sen irrota itsestään, älä revi tai raavi jotta tatuointi ei vaurioidu.

Mikäli tatuointi kutisee, taputtelu, rasvaaminen ja kylmällä vedellä huuhtelu voi auttaa.

On normaalia, että tatuoinnista näyttää lähtevän väriä parantumisen aikana.

Vältä uimista, saunomista, kylpemistä, aurinkoa, runsasta hikoilua sekä tatuoinnin hauduttamista sen paranemisen aikana. Runsasta aurinkoa ja solariumia tulee välttää myös tatuoinnin parannuttua vähintään kuukauden ajan, sillä vasta tatuoitu iho palaa herkästi.

Tatuointi on parantumisen alkuvaiheessa kosketusarka ja saattaa syyhyttää, punottaa tai olla turvonnut.

Erityisen voimakas arkuus, punoitus, turvotus ja märkiminen voivat kuitenkin olla merkkejä tulehtumisesta tai allergisesta reaktiosta. Otathan tällöin välittömästi yhteyttä tatuoijaasi ja tarvittaessa myös päivystykseen.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä tatuointiin ja sen hoitoon liittyen, olethan ensisijaisesti yhteydessä tatuoijaasi.

Tatuointitakuu

Kaikkiin tatuointeihin sisältyy yksi ilmainen vahvistuskerta, kunhan jälkihoito-ohjeita on noudatettu ja asiakaslomakkeen tietoja ei ole rikottu. Tatuointitakuu on voimassa 6kk.


...